Moonfeathers Broderi kurser

Kurserne afholdes hos Moonfeather i Randers. Der er luplamper til rådighed under kurserne, materialer og tilbehør kan købes på kursusstedet.

Man kan ved minimum 4 personer altid aftale evt. privat kursus eller hvis man ønsker at få kurset tættere på sit lokalområde, så send en mail til rikke@moonfeather.dk og få et kursustilbud.

Broderede søpindsvin:

På dette kursus skal vi lave unikke broderede søpindsvin, der er smukke som dekoration, kan bruges som nålepuder og bringe lykke som værtindegaver. 

Jeg laver et lille oplæg med en vifte af forskellige frie sting der egner sig og med en instruktion i hvordan man bedst deler filtbolden op, starter og gemmer hæftningerne – og så er man flyvende. Man kan evt. sætte ekstra filtdutter, perler og pailletter på, lave smukke effekter med tykke, tynde, matte og blanke garner. Så tage gerne lidt forskelligt med, ellers kan det købes på kurset. Jeg medbringer filtbolde i forskellige størrelser og farver. En bivirkning ved at deltage i kurset er, at det er lidt vanedannende at lave søpindsvin, da det er et overkommeligt projekt, med et utal af charmerende udgaver.

Jeg glæder mig til vi skal lege med kontursting, kædesting of franskeknuder, så du kan skabe dit helt eget særlige søpindsvin. Du kan sagtens være nybegynder i broderi for at deltage.

Pris: 365,- incl. The, kaffe kursus papirer og en filtkugle

Medbring gerne, nåle, broderigarn, pailetter og perler hvis du har noget liggende.

3,5 timer

 

Lysegrønne nybegyndere:

Dette kursus henvender sig til dig, der vil lære de helt grundlæggende broderisting, hvordan man hæfter og deler garnet osv. altså det helt basale for at komme i gang med at brodere. Ved et lille overskueligt broderi, kommer du igennem de første sting du lærer og kan derefter selv lege videre med det.

Der findes ingen dumme spørgsmål her, så du kan føle dig helt tryg og tilpas med at være nybegynder.

Pris: 365,- incl. stof med prikning, nål og vejledning, samt te/kaffe.

4 timer

Grøntsagsbroderi:

Hvis du syntes det kunne være sjovt at brodere små fine grøntsager, er dette kurset for dig. Jeg gennemgår så mange grøntsager som muligt.

Der er potentielt majs, fennikel, aubergine, agurk, kartofler, cherrytomater, broccoli, hvidløg, porre, peberfrugt, tomater, champignon og bønner i vente. Men hvis vi kan nå det, haler jeg gamle kendinge fra urtehavebroderi frem som rødkål, salathoveder, gulerødder, blomkål og græskar frem også.

Vi går ikke ned på grøntsager i hvertfald

Pris: 365,- incl. te/kaffe, kompendie og et lille stykke håndtrykt "jordlod"(stof)

Medbring gerne nåle, broderigarn, lille saks og evt. fast stof

4 timer

Broderi på tøj:

På dette broderikursus gennemgår jeg hvilke teknikker der fungerer til forskelligt stof, hvordan man får overført et mønster til det tøj man gerne vil brodere på og fortæller også om hvilke sting der f.eks er gode på en striktrøje, eller på en t-shirt. Efter gennemgangen og lidt testsbroderi, tager vi fat i det tøj du/I som kursister har med. Det er ikke sikkert du kommer hjem med et helt færdigt broderet styks tøj, men du vil være klædt på til at fortsætte derhjemme.

Medbring gerne: Noget tøj du gerne vil have broderi på, nåle med og uden spids, en lille saks, broderigarn, evt. strikkegarn hvis du vil brodere på strik 

Pris: 365,- incl. The, kaffe og testmaterialer

4 timer

Broderet hultræ:

Med broderede huller enten lavet med eller uden pren og med Hedebo-ringe kan man skabe det skønneste træ. Jeg gennemgår teknikkerne så du er klædt på til at fortsætte efter kurset.

Man kan bruge huller til at skabe dybde i broderi, give lethed og så er der jo noget terapeutisk ved at gå lidt i ring (tøhø) og sætte smukke farver sammen.

Da et træ jo gerne skal have struktur, gennemgår vi også hvordan der kommer volumen bag stingene i stamme og grene og hvordan farveskift kan hjælpe effekten på vej.

Medbring gerne eget broderigarn, en lille saks og en pren. Ellers kan det købes på stedet. Samt en Hedebo stav og myrtetråd hvis du vil lave 3D effekt.

Pris: 365,- Kaffe, thé, vand og kursuspapirer samt et stykke hørlærred

4 timer

Flere frie sting/hvidløg:

Flere frie sting er en fortsættelse af kurset 'Lysegrønne nybegyndere'. Det er et kursus for dig der gerne vil have bygget flere sting på repertoiret. Der findes over 535 forskellige broderisting, så vi når ikke andet end en brøkdel på kurset, men fornøjelsen ved at lære nye spændende sting, som kan gøre ens broderier mere interessante, er kæmpe stor. Jeg vil gentage 2 frie sting fra 'Broderi for lysegrønne begyndere', men ellers bygge videre med alle de sting vi kan nå uden at det bliver stressende. Det skal være hyggeligt at brodere jo.

Pris: 365,- incl. te/kaffe , stof med prikning og kursuspapirer

Medbring gerne nåle, broderigarn, lille saks.

4 timer

Rødløg i andre frie sting 

Broderikurset i Rødløg er et kursus for dig der gerne vil have flere frie sting på repertoiret. Lige som på kurset ' Flere sting' (hvidløget) kan vi ikke nå at brodere hele løget på kurset, men jeg vil komme omkring alle teknikkerne, så du er klædt på til at gøre det færdigt hjemme. Vi kommer til at sy bla. vævesting, nedlagt syning, grensting, Mille Fleur, Stump work, tungesting, splitsting med 2 farver og kædesting med forskellige tilføjelser.

Pris: 365,- incl. te/kaffe , stof med prikning og kursuspapirer 

Medbring En saks, broderinåle, broderigarn i rosa/bordeaux og grønne nuancer, ellers vil det være muligt at købe på kurset. Husk en lille madpakke til frokost. 

4 timer

Bargello broderi:

På dette broderikursus skal vi lave Bargello broderi. Teknikken er ret nem, men mulighederne utallige, og er man glad for at lege med farvekombinationer, får du en fest med denne form for broderi.

Jeg laver et lille oplæg med teknikken og præsenterer lidt forskellige typer af Bargello.  Herefter har jeg forberedt et lille prøvebroderi, som vi går i gang med. Man kan sagtens være nybegynder for at være med på dette kursus.

Medbring en lille saks.

Pris: 385,- incl. lille bargello prøvekit med stof, garn og nål, mønsterhæfte, te og kaffe.

3,5 timer

Broderede æbler:

På dette kursus skal vi lave små broderede æbler over filtkugler. De er helt geniale at bruge sine små broderigarn rester på og når man først har fået styr på teknikken, vil man helt sikkert gerne lave flere i andre sorter og skønne farver, og med og uden blade og orm.

Jeg gennemgår hvordan man hæfter, får æblerne i facon, laver stilk, blade og giver et par fif til at få et interessant farvespil i overfladen og så er det ren farveleg for resten.

Pris: 375,- incl. The, kaffe, kompendie og materialer

Medbring gerne, nåle, broderigarn rester og en lille saks.

3 timer

 

Broderet guldsmed:

På dette kursus skal vi brodere min udgave af en guldsmed. På billedet er den på mit notesbog kit, men den kan f.eks. også laves helt i hvidt og bruges som lysmanchet. Der er mange steder hvor det pynter med en guldsmed.

Jeg gennemgår sting og teknikker efterhånden som vi kommer til dem i løbet af aftenen. Jeg forbereder et stykke hørstof til jer med en prikning på, så det er let at følge. Hvordan farverne så skal være, er helt op til jer, så gå bare amok, der findes i hundredevis af fantastiske og farvestrålende udgaver af guldsmede ude i den store verden.

Pris: 365,- incl. The, kaffe, kompendie og stof med prinkning.

Medbring gerne, nåle, broderigarn og en lille saks.

3,5 timer

 

 Hurlumhej broderi:

Trænger du til at blive rusket rundt og komme ud af din broderi comefortzone?

Har du en tot rester af broderigarn, der ligger og skammer sig? Så tag på dette kursus og få pustet liv i kreativiteten via det guld der ligger i trådene. Motivet bliver helt sikkert ikke pænt og yndigt efter broderihåndbogen, men det bliver sjovt, kreativt, vildt, spontant og charmerende.  Tør du slippe kontrollen? 

Pris: 330,- incl. The, kaffe

Medbring Noget fast stof du vil brodere på, det behøver ikke være særligt stort. Broderigarnrester og selv de små tråde på 10cm. kan bruges (ellers vil det være muligt at købe garn på kurset... men det er jo ikke så sjovt som rester), samt en lille saks og broderi nål med og uden spids.

3,5 timer

 

Finurlige felter:

På dette broderikursus skal vi eksperimentere med forskellige frie sting, der skal passes ind i afgrænsede flader. At fylde f.eks. trekanter, cirkler med sting, kan være en herlig udfordring, man kan give sig selv for at udvide sine broderi skills. Og så har jeg selvfølgelig fundet nogen finurlige og farlig fine sting frem, som man kan prøve kræfter med, ifald man føler sig kæk og modig. Men er man helt nybegynder har jeg også masser af sting på la

Pris: 365,- incl. The, kaffe ger, der slet ikke er svære. Spring med i felttoget vi indtager landet med finurlige sting.

Medbring gerne fast stof til at brodere på (ikke aida) nåle med og uden spids, en lille saks, broderigarn

4 timer

 

 Bobler & cirkler :

På dette broderi kursus underviser jeg i en masse broderi i den runde form. Jeg kommer omkring huller, både de pren hullede og klippede huller. Jeg viser hvordan man syer spændeskiver og gardinringe ind i broderiet, hvordan man laver rundt hævede knopper, væver omkring en perle og meget mere. Rundt er godt og man bliver glad af cirkler, kugler og bobler. Derfor skal vi selvfølgelig også have et glas bobler under vejs. 

Pris: 365,- incl. te/kaffe, et glas bobler, lidt dimser og dutter og kursuspapirer.

Medbring gerne nåle, broderigarn, lille spids saks og evt. fast stof

 4 timer

 

Broderede Blomster

På dette kursus gennemgår jeg alle de broderede blomster vi kan nå, samt lidt forskellige blade. Man kan sagtens være nybegynder for at deltage i dette kursus. Jeg har trykt en prikning på et stykke hør, så der er noget at gå ud fra og så fylder vi lige så stille ud.

Pris: 365,- incl. stof med tryk, kursuspapirer, te og kaffe

Medbring: En lille saks, broderinål med spids og broderigarn.

4 timer

 

 Broderede smykker:

Det er altid interessant med lidt anderledes smykker og især hvis der er broderi på dem. Så på dette kursus er der lidt forskelligt at dykke ned i. Det kan være Hedebo øreringe, eller en broche, broderede halskæde vedhæng eller armbånd. Mulighederne er mange, så det er nok valget, der bliver den største udfordring.

Pris: 375,- incl. te og kaffe samt lidt krims krams, pels og pailetter du nu kan bruge fra bordet.

Medbring: En lille saks, broderigarn, evt. perler og pailetter alt efter hvad du gerne vil lave.

4 timer

 

Broderi der stikker ud

På dette kursus skal vi lave noget af det broderi der stikker ud af stoffet. Vi skal brodere  forskellige slags picoter (som på billedet), drizzlesting der er en opslået lang "stilk" der rager ud og er anvendelig til alt muligt fint. Flossede tyrkiske sting der egner sig til græs, kvastblomster eller andet vamset broderi og mange andre ud-af-stoffet-sting. Kort sagt så er det et kursus i at få mere 3D effekt i broderiet og vi holder os heller ikke tilbage for at bruge snyde tricks som tynd ståltråd og lignende for at få højde og formelighed i sagerne. 

Pris: 350,- incl. The, kaffe, vand og  kursuspapirer 

Medbring gerne broderinåle, broderigarn, en lille saks, og fast stof

4 timer

 

 Lige på kanten med broderi

På dette kursus gennemgår vi nogen af de fantastiske broderede kanter der har små tunger og buer og takker. Man skal ikke underkende en smuk afsluttende kant på f.eks. et ærme, en serviet, en taskeflap, en BH, så derfor er det godt at lære disse små herligheder at kende.

Pris: 365,- incl. te, kaffe og kursuspapirer

Medbring: fast stof, broderigarn, broderinåle og en saks

4 timer

 

 Navneskilte

Er I en samling godtfolk der vil have godt af at have navneskilte på, er dette lige kurset for jer. Vi skal nemlig brodere fine navneskilte med let overkommelige sting. Det behøver bestemt ikke være raketvidenskab at brodere et fint navneskilt og man vil helt sikkert gemme det i mange år, når det først er lavet. Jeg gennemgår forskellige anvendelige frie broderisting og viser nogen forslag på navneskilte og så slipper vi hyggen fri med nål og tråd.

Pris: 375,- incl. stof, brochenål, afstivning og filt til bagsiden, kaffe og te

Medbring: saks og broderinåle med spids, broderigarn.

4 timer

Trådmaling-og schattérsyningskursus. Her går vi i farve nuance mode. Med kun 1 tråd i nålen "maler" vi med teknikken schattérsyning smukke flader af sting, der toner ud i fine farvespil. Stingenes retning og "rytme" gør at man kan få strukturer og faconer på det motiv man broderer frem. Det er en langsommelig disciplin, derfor er kurset over 2 dage, da det er umuligt at skynde sig med denne form for broderi. 

Pris:1100,- 

Medbring: Fast stof (stof uden stræk), broderigarn, saks, broderinåle med spids, et par udprintede billeder af det du evt. ønsker at brodere, pen og papir til noter.

10 timer over 2 dage